Érdekel a repülés?

Nemzetközi pilótaiskola
Európa szívében

Repülni nagyszerű dolog! Ismerd meg a repülés világát velünk! Keress minket és mi segítünk repülős terveid megvalósításában!

Érdekel a repülés?

Munkatársunk örömmel áll rendelkezésre hétköznapokon UTC szerint 09:00 és 17:00 között

Töltsd ki az alábbi rövid contact form-ot és mi felvesszük veled a kapcsolatot hamarosan!

Pilótaképzéseink

Könnyű légijármű pilóta jogosítás - LAPL / Light Aircraft Pilot License

Ez az első lépés, hogy meghódítsd a kék eget – ennek a szakszolgálati engedélynek a birtokában már PIC (Pilot in Command), tehát nagybetűs PILÓTA leszel! Az engedély birtokosa jogosult szabadidős célú repülős tevékenységre parancsnok pilótaként, egymotoros dugattyús, maximum 2.000 kg felszállótömegű, 1 pilóta és 3 utas befogadására alkalmas repülőgépen.

Rövid ízelítő a képzésről

A képzés elméleti és gyakorlati részekből áll, amelyek során megismered a repülés világát, a szabályokat, a repülőgép felépítését, a meteorológiát, a rádiózást, és természetesen megtanulsz repülőgépet vezetni! 😊

A beiratkozás feltételei:

A képesítés megszerzésének díja: 5200 EUR-tól
(a képzés tényleges díja az aktuális üzemanyagárak valamint az EUR-HUF árfolyam alakulása alapján változhat)

Ez az első lépés a pilótává válás során. Akár hobbi repülős, akár „nagygépes” pilóta szeretnél lenni, ez az első engedély, amit meg kell szerezned. A legtöbb tanulónk számára ez a kategória elegendő, birtokában egy vagy később akár kétmotoros gépen is szabadon repülhetsz az ország határain belül és a gép férőhelyeinek függvényében barátaidat, ismerőseidet is magaddal viheted. A PPL (Privat Pilot Licence) birtokában az adott típuson parancsnok pilótaként, azaz PIC-ként (Pilot in Command) repülhetsz. Utasokat is szállíthatsz, viszont anyagi térítést nem fogadhatsz el. Üzleti repülést Kereskedelmi Pilóta Engedéllyel, vagyis CPL (Commercial Pilot Licence) minősítéssel végezhetsz.

A képzés elméleti és gyakorlati részből áll.

Az elméleti képzés tantárgyai:

Hogyan fest a gyakorlati képzés?

A gyakorlati képzés 45 óra repült idő, ezen belül 25 óra oktatóval, 10 óra egyedül (ebből 5 óra 185 km-es útvonal), a fennmaradó idő személyre szabottan, a jelölt felkészültségével, tudásával összhangban.

A vizsga után a légügyi hatóság kiállítja a magánpilóta szakszolgálati engedélyt, mellyel már önállóan repülhet.

Magánpilóta engedély - PPL(A) / Private Pilot License on Aeroplane

A magánpilóta engedély olyan képesítés, amellyel parancsnok pilótaként magán vagy saját üzleti célú repülést hajthatsz végre (súly és utasszám korlát nélkül). A magánpilóta engedély egyúttal az első fontos lépés a pilóta karrier során. Kiválóan alkalmas arra, hogy családtagjaidat, ismerőseidet, barátaidat elvidd egy sétarepülésre vagy leugorjatok egy közeli tengerparti hétvégére repülővel.

Rövid ízelítő a képzésről

A képzés elméleti és gyakorlati részekből áll, amelyek során mélyebben megismered a repülés világát, a szabályokat, a repülőgép felépítését, a meteorológiát, a rádiózást, és megtanulsz repülőgépet vezetni!

A beiratkozás feltételei:

A képesítés megszerzésének díja: 7500 EUR-tól
(a képzés tényleges díja az aktuális üzemanyagárak, valamint az EUR-HUF árfolyam alakulása alapján változhat)

„PPL Top Gun” képzés: Amerikai PPL és CPL kiegészítés

A Jankair korábbi és jelenlegi pilótáinak, valamint érdeklődő pilótajelöltek számára egyablakos rendszerben, full service csomagban kínál Floridában (USA) képzési, repülési lehetőségeket. Az ügyintézés és a kinti oktatás bizonyos részei igény szerint magyar, angol, spanyol és portugál nyelven (!) is elérhetőek.

Rövid ízelítő a képzésről

Teljes körű ügyintézést (vízum, szállás, képzés, hivatalos légügyi papírok beszerzése, autóbérlés) biztosítunk és közösen állítjuk össze a repülési programot igény szerint. A program minimum 7-10 napot felölelő intenzív repülési csomag, amely során akár 30 repült óra is szerezhető.

Az alábbi képzéseket, repülési lehetőségeket kínálja a Jankair az USA-ban exkluzív partnere révén:

Beiratkozás feltételei:

A csomag díja: 10,000 USD- tól

Éjszakai jogosítás - NR(A) / Night Rating on Aeroplane

Ezzel a képesítéssel már nem csupán nappal, hanem éjszaka is repülhetsz! A képesítés lehetővé teszi az éjszakai repülést a látvarepülési szabályok betartása mellet (VMC), amely a repülés teljesen új világát nyitja meg. Nagyobb precizitást és koncentrációt igényel, mint a nappali repülés, de a látvány miatt sokan élvezetesebbnek tartják.

Rövid ízelítő a képzésről

A képzés egy rövid elméleti blokkból, majd a kivilágított reptér felett, és útvonalon is megtett repülésből áll. Az éjszakai repülés nagyon izgalmas és lenyűgöző, ráadásul nagyon hasznos képesítés is, hiszen így a napnyugta nem szab határt a repüléseidnek!

A beiratkozás feltételei:

A képesítés megszerzésének díja: 1200 EUR-tól

ATPL elméleti tanfolyam - Airline Transport Pilot License Theory

Ezzel a képzéssel léphetsz azon pilóták körébe, akik már pénzt kereshetnek a repüléssel. Az ATPL rövidítés a Közforgalmi (légitársasági) pilóta engedélyt, és a légijármű-pilóta minősítés legmagasabb szintjét jelenti. A minősítéssel rendelkező légiközlekedési pilóták jogosultak egy légijármű parancsnokaként tevékenykedni a légi fuvarozói szolgáltatásban. Az ATPL elméleti tanfolyam megléte elvárás egy légitársasági felvételinél.

Rövid ízelítő a képzésről

Az ATPL tanfolyam célja a pilóták elméleti képzése egy légitársaságnál történő aktív tevékenységre, munkavégzésre. Ezen a tanfolyamon számos olyan új ismeretre teszel szert, amelyek a légitársaságok működésével kapcsolatosak, és amelyek alapján a kereskedelmi célú repülés szabályai és gyakorlati eljárásai működnek.

A beiratkozás feltételei:

A képesítés megszerzésének díja: 1800 EUR-tól
(a képzés tényleges díja az aktuális üzemanyagárak, valamint az EUR-HUF árfolyam alakulása alapján változhat)

Többmotoros Osztályjogosítás - MEP(A) / Multi-Engine piston class rating on Aeroplane

Ezen a képzésen már igazán komoly gépeket vezethetsz, nagy sebességgel, akár nagyobb magasságokon is. Az MEP(A) minősítés kiterjeszti a magánpilóta engedély – PPL(A) vagy kereskedelmi pilóta engedély – CPL(A) jogosultságait, és lehetővé teszi, hogy egynél több hajtóműves repülőgépet repülhess a látva-repülési szabályok – VFR szerint.

Rövid ízelítő a képzésről

Ezen a képzésen a pilóta megtanulja, hogyan kezeljen egynél több motort, illetve minden olyan fedélzeti eszközt és berendezést, amelyekkel egy egymotoros repülőgép jellemzően nincs felszerelve.

A beiratkozás feltételei:

A képesítés megszerzésének díja: 3400 EUR-tól
(a képzés tényleges díja az aktuális üzemanyagárak, valamint az EUR-HUF árfolyam alakulása alapján változhat)

Műszerrepülő jogosítás - IR(A) / Instrument Rating on Aeroplane

Ez a képzési szint már komolyabb előképzettséget és bizonyos repülési rutint kíván meg a pilótáktól. Itt ugyanis kizárólag a műszerekre támaszkodva tanulsz meg biztonságosan repülőgépet vezetni. Ez az első olyan képzés, ahol a szimulátor is fontos szerepet kap.

Rövid ízelítő a képzésről

Mi történik akkor, ha a látvarepülési szabályok által előírt minimum időjárási feltételek nem teljesülnek? Repülhetünk ködben vagy felhőzetben? Egy bizonyos határig igen! Ez a képzés fenti kérdésekre ad választ a képzés és megtanít nem látvarepülésre alkalmas (IMC) időjárási körülmények között repülni és a szükséges döntéseket meghozni (IFR).

A beiratkozás feltételei:

A képesítés megszerzésének díja: 8000 EUR-tól
(a képzés tényleges díja az aktuális üzemanyagárak valamint az EUR-HUF árfolyam alakulása alapján változhat)

Többmotoros Műszerrepülő jogosítás - IR-ME(A) / Multi-Engine Instrument Rating on Aeroplane

Ezen a képzésen azok akik rendelkeznek már műszerrepülő képesítéssel, de még nem tudnak többmotoros gépet vezetni, elsajátítják a többmotoros repülőgép vezetésének elméletét és gyakorlatát.

Rövid ízelítő a képzésről

Az IR-ME jogosítás a nem látva-repülési szabályok (IFR) szerinti repülés gyakorlat átkonvertálását tartalmazza többmotoros repülőgép üzem környezetbe.

A beiratkozás feltételei:

A képesítés megszerzésének díja: 2900 EUR-tól
(a képzés tényleges díja az aktuális üzemanyagárak, valamint az EUR-HUF árfolyam alakulása alapján változhat)

Kereskedelmi Pilóta engedély - CPL(A) / Commercial Pilot license on Aeroplane

Belépő a légi utas- vagy légi teherszállító pilóta karrierhez. Ez a képzési szint már komoly előképzettséget és közel 200 órás repülési rutint kíván meg a pilótáktól. Ezzel az engedéllyel már jogosult vagy ellenszolgáltatásért légifuvarozást végezni, ezért ez a képzés a légitársasági pilóta felvételhez elengedhetetlen.

Rövid ízelítő a képzésről

Ez egy kifejezetten összetett és komoly képzés, ugyanakkor innen már csak egy lépés bármelyik légitársaság elsőtiszti ülése. A képzés során megtanulhatod többek között a nemzetközi repülőterek és nemzetközi repülés eljárásait és szabályait, valamint „komplex” (behúzható futómű, állítható légcsavar) repülőgépek üzemeltetését és vezetését.

A beiratkozás feltételei:

Műszerrepülő jogosítás megléte nélkül, de Magánpilóta engedéllyel (PPL) és érvényes osztály-jogosítással a képzés kiegészül alap műszerrepülő oktatással (BIR).

A képesítés megszerzésének díja: 4400 EUR-tól
(a képzés tényleges díja az aktuális üzemanyagárak, valamint az EUR-HUF árfolyam alakulása alapján változhat)

A-UPRT - Advanced Upset prevention and Recovery Training

Kontrollálatlan Repülési Helyzetek Elkerülésére és Megszüntetésére Vonatkozó Képzés.

Ha szereted a Top Gun-t, vagy ámulattal nézted az Air Race műrepülő versenyeket, akkor ezt a képzést imádni fogod, ugyanis alap műrepülő manővereket és figurákat is tartalmaz. Természetesen ez a képzés is igényel már pilóta tapasztalatot. A Jankair-nél ezt a képzést elvégezheted Floridában (USA) is, a világ egyik legszebb tája fölötti kék eget hasítva!

Rövid ízelítő a képzésről

Az elméleti ismeretek és a repülési képzés kombinációja, amely felkészíti a repülőgép vezetőjét a szükséges kompetenciákkal ahhoz, hogy megelőzze a repülőgép kontrolállatlan helyzeteit és újra kézbe vegye az uralmat a gép felett, akár váratlan helyzetekben is.

A beiratkozás feltételei:

A képesítés megszerzésének díja: 1500 EUR-tól
(a képzés tényleges díja az aktuális üzemanyagárak, valamint az EUR-HUF árfolyam alakulása alapján változhat)

További képzéseink

A fentiekben bemutatott, legnépszerűbb képzéseken túl az alábbi képzésekkel is rendelkezésre állunk. A képzések részleteivel kapcsolatban keress miket elérhetőségeinken!

További képzéseink

PPL képzési lehetőség Floridában

„Top Gun” képzési csomagunk: Amerikai repülési, képzési, óragyűjtési lehetőség

A Jankair korábbi és jelenlegi pilótáinak, valamint érdeklődő pilótajelöltek számára egyablakos rendszerben, full service csomagban kínál Floridában (USA) képzési, repülési lehetőségeket. Az ügyintézés és a kinti oktatás bizonyos részei igény szerint magyar, angol, spanyol és portugál nyelven (!) is elérhetőek.

További részletek

Teljes körű ügyintézést (vízum, szállás, képzés, hivatalos légügyi papírok beszerzése, autóbérlés) biztosítunk és közösen állítjuk össze a repülési programot igény szerint. A program minimum 7-10 napot felölelő intenzív repülési csomag, amely során akár 30 repült óra is szerezhető.

Az alábbi képzéseket, repülési lehetőségeket kínálja a Jankair az USA-ban exkluzív partnere révén:

Beiratkozás feltételei:

A csomag díja: 10,000 USD- tól

Kérdésed, kérésed merült fel?

Munkatársunk örömmel áll rendelkezésre hétköznapokon UTC szerint 09:00 és 17:00 között

Érdekel a repülés?

Érdekel a repülés? Töltsd ki az alábbi rövid contact form-ot és mi felvesszük veled a kapcsolatot hamarosan!